TRADIČNÍ ŠTĚDROVEČERNÍ SMAŽENÝ KAPR II.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY KAPR / 




INGREDIENCE: l kapr, citrónová šťáva, sůl, pepř, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného kapra bez hlavy nakrájíme na tzv. podkovy, pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme tři talíře. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého strouhanku a ve třetím rozšleháme vejce s trochou mléka nebo piva. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce, ve vejcích a pak ve strouhance. Ryby smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo nejlépe ve fritovacím hrnci, kde se dokonale prosmaží, ale nepřipálí. Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem.

BRAMBOROVÝ SALÁT: l kg brambor, 300 g kořenové zeleniny, l velká cibule, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g šunkového salámu, l jablko, 4 sladkokyselé okurky, šťáva z l citrónu, l lžíce hořčice, 100 g majolky, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY:  Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a necháme do druhého
dne vychladnout. Zeleninu rovněž uvaříme doměkka. Brambory i kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce nasekáme, salám, jablko a okurky nakrájíme na nudličky. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem, citrónem, hořčicí a majolkou, opět promícháme a necháme krátce rozležet.



TRADIČNÍ ŠTĚDROVEČERNÍ SMAŽENÝ KAPR II. TRADIČNÍ ŠTĚDROVEČERNÍ SMAŽENÝ KAPR II.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1356 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz